لیست اختراعات مصطفي خالقي
ساليان بيش از 18 ميليون تن ضايعات و بقاياي گندم و جو در كشور توليد مي شود، كه خود به عنوان يك منبع خوراك دام، ولي با ارزش غذاي كم، مطرح است. كاه غلات (گندم و جو) با داشتن حداقل كربوهيدرات، يك منبع بالقوهي انرژي و مهم براي دام، به خصوص نشخواركنندگان، مي باشد. مصرف كاه به صورت خام به دليل ارزش غذايي كم آن و پر حجم بودن. در تغذيه دام محدود است. از طرف ديگر هر سال در بسياري از موارد، پس از برداشت گندم و جو، باقيمانده كاه و كلش آنها سوزانده مي شود، كه علاوه بر هدر رفتن اين ماده غذايي، اثرات مخرب و جبران ناپذيري در محيط زيست و خاك وارد مي گردد. لذا توجه به جمع آوري و غني سازي كاه يكي از كارهاي اصولي به منظور استفاده بهينه از بقايا و ضايعاات گياهان، به خصوص گندم و جو، مي باشد. غني سازي شامل روشهاي فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي است. غني سازي كاه با روشهاي فوق، افزايش قابليت هضم، افزايش ميزان مصرف توسط دام افزايش ابقاء پروتئين در بدن دام را بر دارد. از روشهاي مفيد و مؤثر، بنا به دلايل اقتصادي و زيست محيطي، استفاده از روش شيميايي اوره جهت غني سازي است. اين امر منجر به بهبود تغذيه دام، افزايش توليدات دامي و تأمين بخشي از كمبود علوفه مورد نياز كشور خواهد شد. كلمات كليدي: تغذيه دام، ضايعات كشاورزي، غني سازي كاه
ماست يكي از مهم ترين و پرمصرف ترين فرآورده تخميري شير است كه در اثر فعاليت باكتري هاي لاكتيكي مشخص، تحت شرايط ويژه اي از شير پاستوريزه تهيه مي شود از آنجا كه عامل اصلي ايجاد عطر و طعم در ماست ماده اي به نام استالدئيد مي باشد. هدف اين تحقيق توليد ماستي با استالدئيد بالاست كه پذيرش بيشتري نزد مصرف كننده داشته باشد. بدين منظور سعي شده تا ضمن استفاده از مايه اي مناسب، شرايط بهينه اي جهت گرمخانه گذاري و تخمير فراهم شود. همچنين رابطه ميان تغييرات ناشي از پروتئوليز، جمعيت ميكربي، PH و اسيديته نيز بالا رفتن ميزان استالدئيدبررسي شده است. در نهايت با استفاده از مايه انتخابي yc-X ماستي توليد شد كه در عين داشتن استالدئيد بالا، اسيديته پايين تر، PH بالاتر، جمعيت ميكربي كمتر، عطر و طعمي بيشتر و بافتي تقريبا مشابه ماست معمولي داشته باشد. واژه هاي كليدي: مست، استالدئيد، پروتئوليز. عطر و طعم
موارد یافت شده: 2